Direkt:

Content:

De werking

Het Smeltvuur is door Denk gepatenteerd. Ter verduidelijking van de werking dient de volgende informatie.

De werking kan aan de hand van de afbeelding hiernaast worden verduidelijkt. De vlam op de glasvezel kous verwarmt de aluminium brander. De brander geeft deze warmte door aan de omliggende was, die daardoor smelt. De vloeibare was wordt door de glasvezelkous naar boven getransporteerd, waar het vervolgens verbrand.

Deze kringloop vindt plaats zolang er was als brandstof aanwezig is. Om dit simpele principe marktrijp te maken, hebben we drie jaar in de ontwikkeling geïnvesteerd. Bij het Smeltvuur zit de essentie in veel details, die we u met de onderstaande afbeelding willen verduidelijken.


Denk_Schmelzfeuer_Sceme_holland.jpg

1. De brander uit vliegtuigaluminium staat in het midden van de smeltkroes. Om een gelijkmatige warmteverdeling te kunnen garanderen, moet de brander overal dezelfde wanddikte hebben en uit een stuk zijn gemaakt. Hiervoor is een speciaal fabricageproces nodig, dat onder andere wordt toegepast bij de productie van precisie onderdelen voor de vliegtuigindustrie. Naast de vorm en afwerking van de brander, is ook de kwaliteit van het aluminium zeer belangrijk.

2. In tegenstelling tot normale kaarsen wordt in het Smeltvuur® een onbrandbare lont gebruikt.
Deze lont bestaat uit homogene, lineaire glasvezels van gelijke dikte. Deze glasvezellonten worden speciaal voor ons gemaakt. Alleen door deze opbouw kan de vloeibare was van onder in de smeltkroes naar de verbranding bovenin worden getransporteerd. Onze glasvezellonten bestaan uit een bundel lange vezels, en zijn daardoor stevig, duurzaam en onbedenkelijk voor de gezondheid. De glasvezels worden bij de verbranding niet beschadigd, aangezien de smelttemperatuur van glas niet wordt bereikt.

3. De glasvezellont is bovendien voorzien van een metalen thermowikkeling. deze innovatie zorgt ervoor dat er meer warmte in de lont komt, waardoor een sneller en gelijkmatiger transport van de was mogelijk is.

4. De smeltkroes is van hittebestendig CeraNatur®, CeraLava® of Granicium® keramiek gemaakt. Hoewel de was in vloeibare toestand slechts 65 °C warm is, is de brander veel heter en moet het keramiek speciaal aan het contactoppervlak met de brander hittebestendig zijn. Wanneer het keramiek door de hitte zou barsten, zou de vloeibare was eruit lopen.

5. De vorm van de smeltkroes is erg belangrijk voor een optimale werking. De grootte, diameter en vorm van de aluminium brander zijn exact op het volume en de diameter van de smeltkroes afgestemd. Wanneer de brander in een te kleine schaal zou worden gezet, bestaat het gevaar dat de was te heet wordt en onder omstandigheden zelfs de zelfontbrandingstemperatuur zou kunnen bereiken. Anderzijds zou de smeltkringloop in een te grote schaal niet functioneren, omdat dan de smeltwerking niet groot genoeg is.


denk-logo-footer

© 2019 DENK

Keramische Werkstätten e.K.

* ALLE PRIJZEN INCL. BTW, EXCL. VERZENDKOSTEN